Stibbe Advocaten | 100 jaar

Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Referentie.jpg

Jubileumboek

Stibbe was een van de eerste grote Nederlandse advocatenkantoren dat op de Amsterdamse Zuidas neerstreek. Inmiddels zijn ze een paar honderd meter verhuisd, maar ze zijn nog steeds 100% Zuidas. Wat dat inhoudt? Hoge kwaliteit, hard werken, tot het gaatje gaan en veel Amsterdams lef. En ja, ook een hoog prijskaartje. Dat weerhoudt cliënten er niet van om bij Stibbe terug te komen, sommige al tientallen jaren. In "100 jaar Stibbe - Het is anders" lees je waarom. 

Stibbe koos voor PastFuture, omdat we inhoudelijk de boel op orde hadden. Niet alleen de geschiedenis hadden we in de vingers, ook de juristerij was ons bekend. Tel dat op bij het creatieve vermogen van onze ontwerpers, de fotograaf en de drukkerij en je had een dreamteam van vakspecialisten klaar staan. Eigenlijk op dezelfde manier als een kwaliteitskantoor als Stibbe dat aanpakt.

 Lekker borrelen bij Stibbe 100 jaar bedrijfsgeschiedenis jubileumboek.png

Bedrijfsgeschiedenis in een jubileumboek

Het resultaat, een jubileumboek over 100 jaar bedrijfsgeschiedenis van Stibbe, werd gepresenteerd in de Hermitage te Amsterdam. Het boek bestaat uit een kort overzicht van de bedrijfsgeschiedenis van het kantoor van oprichting tot 2011. Het leeuwendeel van het boek wordt beslagen door 25 korte verhalen over de 25 belangrijkste of opmerkelijkste rechtszaken uit de geschiedenis van Stibbe. Lees over de ontvoering van zakenman Caransa, een nachtelijke moord in 1921, de turbulente beursgang van TomTom in 2005 of het bikkelharde gevecht tussen Heineken en Bols. En dan noemen we nog niet eens de fundamentele rechtszaken als Van Gend & Loos, Benthem/Staat of de Tasjesoorlog waarover duizenden rechtenstudenten tijdens tentamens tot op de dag van vandaag hun hoofd breken.

Johan Cruijff 

Kroon op dit jubileumboek zijn de interviews met bekende Nederlanders. De kernwaarden van Stibbe komen voor het voetlicht in dubbelinterviews tussen een partner van Stibbe en een bekende Nederlander die de kernwaarde belichaamt. We hielden interviews met Jaap van Zweden, Johan Cruijff, Jonnie Boer, Ali B., Dipak Jain (een Franse beroemdheid, rector van INSEAD), Pieter Winsemius, Joop van den Ende, Wubbo Ockels en Ernst Veen. De teksten zijn puntig, bevatten veel Cruijffiaanse wijsheden en maken vooral helder waar Stibbe voor staat. De portretfotografie van Ilya van Marle maakt dit boek helemaal af. In zijn portretten ontstaat daadwerkelijk een band tussen twee mensen die elkaar in veel gevallen pas voor de eerste keer zagen. 

Wilt u ook zo'n jubileumboek? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Project02.jpg
Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Project03.jpg
Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Project04.jpg
Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Project05.jpg
Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Project01.jpg
© 2023 PastFuture