Jubileumboek Wit Design

PastFuture_doosje_WitDesign


Afscheidsboek / jubileumboek

'Onze relatie was vriendschappelijk. Het leek meer op een speeltuin. We brachten omzet tot stand en dat deden we spelenderwijs. Geen regels, maar vrij spel.’ Ontwerper Teun van Zanten over zijn zielsverwantschap met Hans de Wit, oprichter en directeur van Wit Design. Hans de Wit nam 16 juni 2016 afscheid in de Gasthuiskapel te Zaltbommel. Zoon Bas de Wit neemt de onderneming over. PastFuture produceerde in nauwe samenwerking met Wit Design een passend afscheidsboek.

Pieter_van_Gent_PastFuture_spreekt 

LIVE COMMUNICATION

Wit Design is een van de toonaangevende standontwerpers in West-Europa. In de jaren '80 pionierde Hans de Wit door architectonisch denken te introduceren in een wereld die door standbouwers werd gedomineer. Praktische aspecten werden belangrijker gevonden dan het verhaal van een merk en de vertaling ervan in breedte, lengte en hoogte. Live communication heet dat nu. Hans de Wit stond aan de wieg van die ontwikkeling.
 

Afscheidsboek_Vrij_Spel_WitDesign 

MINIMALISME

Breedte, lengte en hoogte staan centraal in dit boekje van 13 x 13 centimeter. PastFuture wilde aansluiten bij de minimalistische stijl van Wit Design. Ontwerper Inne van Ussel vond de oplossing door het boekje zo dicht mogelijk bij de vorm van een kubus te krijgen. De tekst is vierkant opgemaakt en de schrijfstijl is zo beknopt en functioneel mogelijk gehouden. De inhoud bestaat uit 37 projecten, per jaar één. Centraal in het boekje staan de interviews met ontwerper Teun van Zanten, Hans de Wit en zijn zoon Bas de Wit.  

Hans_en_Bas_deWit 

VRIJ SPEL

Tijdens de uitreiking van het boekje, sprak Pieter van Gent over de totstandkoming van het boek. Hij vergeleek het met maken van muziek: je hebt een bas, drums en een melodie nodig. Maar het gaat om de finale: 'Alle muzikanten gaan improviserend mee naar de finale en het mooie is, iedereen voelt aan wanneer het zover is. Dat is soul, dat is vrij spel. Tijd voor Hans.' En dat beschrijft ook mooi hoe PastFuture met Wit Design heeft samengewerkt: als partners, in co-creatie, gericht op het eindresultaat. 

Neemt de oprichter van jouw bedrijf ook afscheid en zoekt u naar een origineel en blijvend cadeau? We kijken uit naar jouw vraag. 

© 2024 PastFuture