Hurks | 100 jaar

Hurks_100jaar.jpg

Corporate story, history marketing & corporate film

De samenleving van morgen heeft het bouwbedrijf van morgen nodig. Hurks is dat bouwbedrijf. Sinds 1916 al bouwt Hurks voor de samenleving van morgen. Voor mensen die comfortabel en betaalbaar willen wonen en leven. PastFuture schreef de corporate story van Hurks ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2016. We combineerden verhalen uit de bedrijfsgeschiedenis met de positionering in het heden en de visie voor de toekomst.

PastFuture_CorporateTrailer_Hurks from PastFuture on Vimeo.

DNA VAN HURKS

In het geval van een familiebedrijf als Hurks is corporate DNA wel heel toepasselijk. Bloedbanden waarborgen karaktertrekken. Pionieren, ondernemen, risico nemen, innoveren zitten letterlijk in het bloed van de vier generaties Hurksen die aan het roer van het bedrijf hebben gestaan. Het DNA verklaart waarom Hurks als relatief kleine speler in de bouwsector sinds jaren tot de top behoort. Het bedrijf neemt verantwoordelijkheid voor zijn medewerkers, maar ook voor de samenleving. Theo Hurks, de 3e generatie Hurks, stond in de jaren '90 aan de wieg van de zeer succesvolle samenwerking Brainport Eindhoven, in een tijd dat Philips kromp en DAF onderuit ging. Mede daardoor is Eindhoven anno 2016 een van de sterkste economische regio's van Nederland. 

HURKS_opTwitter.JPG

CORPORATE STORY

PastFuture onderzocht de bedrijfsgeschiedenis van Hurks en schreef op basis van onze methode 'history marketing' de corporate story. Tijdens een inspirerende geschiedenissessie met familieleden, oudgedienden en cultuurdragers gingen we op zoek naar die kenmerkende karaktertrekken. Verhalen van vroeger vermengden zich met het verhaal van Hurks in 2016 en hoe het bedrijf verder zou moeten richting de toekomst. PastFuture verbond de verschillende verhalen tot één krachtig verhaal van Hurks. 

HURKS_Waslijn.jpg


STORYTELLING

Bijzonder in onze aanpak is de koppeling tussen anekdotes van vroeger met de kernwaarden van Hurks in het heden. Zo groeien ogenschijnlijk kleine verhalen uit tot veelzeggende verhalen, parabelen zo je wilt, die medewerkers inspireren, verbinden en in hun hart kunnen sluiten. 

CORPORATE FILM

De corporate story van het papier krijgen: zo verwoorden onze klanten vaak de fase na het schrijven van de corporate story. Bij Hurks werd de corporate story vertaald in een brochure, een corporate trailer en een evenement. De corporate trailer dient als voorproefje van de corporate film. In de film volg je het transport van een prefab-element van de fabriek in Veldhoven naar de plek van montage in Londen. PastFuture produceerde deze trailer in samenwerking met Ilya en Koen Samson en werd vertoond op de nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari 2016 in het Parktheater in Eindhoven.

Wilt u meer weten over het schrijven van een corporate story gebaseerd op bedrijfsgeschiedenis? Neem contact met ons op 040 2434222 en vraag naar de mogelijkheden. 

 

 

© 2024 PastFuture