De Rooyse Wissel | 15 jaar

RooyseWissel_Voorzijde-SMALL.jpg

Jubileumboek

Iedereen heeft een mening over tbs. Over de patiënten, over de klinieken, over de verleende verloven. Die mening is zelden positief. Even zelden is die mening echter gefundeerd op kennis van zaken. PastFuture publiceerde onlangs het jubileumboek “Binnenstebuiten” over 15 jaar tbs-kliniek de Rooyse Wissel. Cartoonist Peter de Wit, bekend van de strip “Sigmund”, zorgt voor een vrolijke noot bij dit serieuze onderwerp. 

De bedrijfsgeschiedenis van de Rooyse Wissel wordt verteld vanuit drie perspectieven: vanuit de buitenwereld, waar de wetten en regels van tbs worden geschreven; vanuit de binnenwereld van de kliniek, waar de patiënten dag en nacht verbleven; en weer vanuit de buitenwereld, vanaf het moment dat tbs’ers op proefverlof gaan en richting vrijheid gaan.  

AANSPREKEND JUBILEUMBOEK


RooyseWissel_Jubileumboek_Binnenwerk.jpg

De lezer volgt als het ware de mentale reis die een patiënt doormaakt vanaf het moment dat hij in de kliniek komt – in verhaal en fotografie. Van erkenning van het delict, de behandeling van de stoornis, de eerste stappen terug in de samenleving, tot het laatste stadium:vrijheid. De bedrijfsgeschiedenis van de Rooyse Wissel en het verhaal van de kliniek zijn naast deze lijn geplaatst. Een aansprekend concept dat in de praktijk uitstekend blijkt te werken.

 INTERVIEWS MET MEDEWERKERS EN PATIENTEN

RooyseWissel_Jubileumboek_Binnenwerk_03.jpg


In interviews met medewerkers wordt de lezer een helder beeld gegeven van het dagelijkse leven in de Rooyse Wissel. Medewerkers vertellen wat hen motiveert om dit uitdagende werk te doen. Ook mensen van buiten de kliniek komen aan het woord: een journalist, een ambtenaar, een bewoner uit de omgeving en een ex-patiënt. Ze vertellen uiteenlopende verhalen, maar één overeenkomst is opvallend: ze zijn allen anders over tbs gaan denken toen ze er meer over te weten kwamen. Dit boek hoopt nog meer mensen inzicht te geven over tbs, zodat ook zij hun mening – hoe die ook mag luiden – goed kunnen funderen.

In 2017 maakte PastFuture de corporate film van de Rooyse Wissel. De film won in september 2 Gouden Dolfijnen op het internationale Cannes Corporate Media & TV Awards-gala. 

Wilt u ook een boek uitgeven waarin het verhaal van uw bedrijf centraal staat? Lees meer over hoe je een jubileumboek aanpakt, bel 040 2434222 of mail info@pastfuture.nl. 

© 2023 PastFuture