Claeren Risicobeheersers

Corporate story

Claeren Risicobeheersers uit ‘s-Hertogenbosch is een onafhankelijke adviseur voor alles wat met financiële risico’s heeft te maken. Wij schreven voor hen een corporate story die als basis dient voor een vernieuwde, scherpere positionering van het bedrijf Claeren.

Het bedrijf bestaat al meer dan 90 jaar en richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf in Noord-Brabant.Tegelijkertijd heeft Claeren echter ook veel grootzakelijke klanten en particulieren. Het was zaak een gemene deler te vinden in de benaderingswijze van Claeren van deze uiteenlopende doelgroepen.

In het kernverhaal van Claeren wordt teruggegrepen op het ontstaan van verzekeringen in de Gouden Eeuw. Kleine zelfstandige schippers liepen tamelijk wat risico als ze naar de landen rond de Oostzee varen om te handelen in graan. Tegen risico's van schade door bijvoorbeeld storm konden ze zogeheten "zeeverzekeringen" afsluiten. De schippers waren een soort MKB-ers avant la lettre: een belangrijke doelgroep van Claeren Risicobeheersers.

Claeren2.jpg
© 2024 PastFuture