125 jaar Keyser & Mackay

K&M scheepvaartmuseum.JPG

Bedrijfsgeschiedenis als stralend hoogtepunt van het 125-jarige jubileum van de firma Keyser & Mackay: zo kun je de uitreiking van het jubilemboek "Stralen in de schaduw" het best omschrijven. In het Scheepvaartmuseum werden in aanwezigheid van 350 gasten uit de hele wereld de eerste exemplaren van het jubileumboek uitgereikt. 

Keyser & Mackay is een distributeur van grondstoffen voor fabrikanten van o.a. verf, plastics en kleefstoffen. In 125 jaar heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd onder principalen (de fabrieken die ze vertegenwoordigen) en klanten. In feite is het een verkooporganisatie met verstand van zaken. Als ze het goed doen, worden de verkopers van Keyser & Mackay vereenzelvigd met de principaal die ze vertegenwoordigen. Vandaar de titel "stralen in de schaduw": hard je best doen, maar toch altijd bescheiden blijven, want het gaat niet om de verkoper maar het product.

K&M Amy Winehouse.JPG

Succesverhaal sinds 1894

Het succesverhaal van Keyser & Mackay begint in 1894 als Pierre Regnault een bescheiden handel in verfbenodigdheden opzet in Amsterdam. Regnault zou later vooral bekend worden door zijn vermaarde kunstcollectie van avantgardistische kunstenaars als Chagall, Zadkine en Picasso. In 1921 werd zijn bedrijf overgenomen door Jan Keyser en Anton Mackay, de naamgevers van het huidige kantoor. Groot wordt het bedrijf met de vertegenwoordiging van de Zinkwit uit Eijsden. Zinkwit is op dat moment het pigment voor witte verf. Na de Tweede Wereldoorlog groeit het bedrijf uit tot de gerenommeerde verkooporganisatie die het vandaag nog steeds is. Nooit de aandacht op zich vestigend, maar een stabiele kracht in de snel veranderende wereld van de chemie.

K&M NL en ENG versie.JPG

Rijk geïllustreerde bedrijfsgeschiedenis

Dit en nog veel meer staat in het jubileumboek van Keyser & Mackay. Het jubileumboek is klassiek opgebouwd met de chronologie als rode draad, afgewisseld met interviews met medewerkers en klanten. Bovendien is er plek ingeruimd voor een aantal grondstoffen dat Keyser & Mackay verkocht en in veel gevallen vaak ook nog verkoopt. De bedrijfsgeschiedenis is rijk geïllustreerd met veel origineel materiaal, waaronder briefwisselingen, verkoopboekjes en contracten. De voorkant van het boek toont het pand aan de Leidsegracht 19 waar Keyser & Mackay sinds 1926 zetelt. Het pand is in wit foliedruk op iets groenig ondervlak gedrukt en afgewerkt met goud folie. Een cover die past bij het bedrijf: voornaam, niet te opzichtig. Inderdaad, stralend in de schaduw. 

K&M schuin.JPG

K&M wit huisje cover.JPG

K&M beherend vennoten].JPG

Wil je meer weten over deze publicatie van PastFuture of overweeg jij of jouw bedrijf een jubileumboek en bedrijfsgeschiedenis? Neem dan vooral contact met ons op!

 

 

 

© 2024 PastFuture