Hoe maak ik een jubileumboek?

Het bedrijf wil een jubileumboek laten maken en jij bent de persoon die de kar gaat trekken. Maar: Waar begin je? PastFuture heeft vele producties van jubileumboeken op zijn naam staan. Iedere productie begint met de vraag: waarom een jubileumboek? Omdat het een blijvende herinnering is. Medewerkers, klanten en relaties bewaren een jubileumboek, genieten van de verhalen en kunnen terugblikken op een prachtig jaar. 

Hans_en_Bas_deWit

25, 50 of 100 jaar zijn geijkte jubilea, maar het vertrek van bijvoorbeeld een oprichter kan ook aanleiding zijn om een jubileumboek te laten maken. Zelfs het einde van een organisatie door bijvoorbeeld een fusie kan reden zijn om stil te staan bij de bedrijfsgeschiedenis. Een jubileumboek dient daarmee vele doelen, ook buiten het jubileumjaar zelf. 

BEDRIJFSJUBILEUM IS MAATWERK

Het creatieve team van PastFuture heeft veel ervaring in het maken van bijzondere jubileumproducten. Voor veel klanten is een bedrijfsjubileum vaak de eerste keer dat ze intensief met de eigen bedrijfsgeschiedenis in aanraking komen. We willen hen graag in dat bijzondere proces betrekken. Een bedrijfsjubileum vergt maatwerk. PastFuture neemt klanten bij de hand om tot het gewenste resultaat te komen.

Jubileumboek_Stibbe Advocaten_Referentie.jpg

JUBILEUMBOEK IS CO-CREATIE

Voor ons begint het maken van een jubileumboek met een presentatie en gesprek met een mogelijke klant. In dat gesprek ontstaan vaak al de eerste ideeën voor het maken van een jubileumboek. Wordt het een klassieke bedrijfsgeschiedenis of juist een jubileumboek dat opvalt in zowel vorm als tekst? Aan de hand van het gesprek houdt PastFuture een conceptpresentatie waarbij we oplossingen laten zien. De klant kiest en wij gaan aan de slag met het jubileumboek. Historisch onderzoek in de archieven, literatuuronderzoek, interviews maken hier deel vanuit. Na het onderzoek gaan we schrijven. Aansluitend wordt het jubileumboek ontworpen. Ook in deze fase betrekken we onze klanten nadrukkelijk bij het proces. Klopt de gekozen richting? Voordat het jubileumboek gedrukt wordt, worden de puntjes op de i gezet. PastFuture werkt alleen met goed aangeschreven drukkerijen, zodat het jubileumboek aan alle eisen voldoet. 

TenCate_Referentie.jpg

BEDRIJFSJUBILEUM ALS STRATEGISCH MOMENTUM

Jubileumboeken zijn ook documenten waarin het wezen van een onderneming wordt uitgedrukt: waar de onderneming vandaan komt, waar ze is en waar ze naar toe gaat. Het kan niet anders dan dat klanten, tot aan Raden van Bestuur toe, daar graag bij betrokken zijn. PastFuture weet dit en biedt als geen andere partij in de markt ruimte voor co-creatie in het maken van een jubileumboek. 

Lees onze 7 tips voor het maken van een jubileumboek of vraag onze bedrijfsbrochure aan met het contactformulier of bel ons op 040 2434222.

 

é

Referenties
© 2023 PastFuture