150 years of Tate & Lyle Netherlands

Het zit overal in. Althans, bijna dan. Maïszetmeel. Tate & Lyle Netherlands is er groot door geworden. Sinds 1867 staat in het dorpje Koog aan de Zaan een stijfsel- en zetmeelfabriek, opgericht door een telg uit de beroemde ondernemersfamilie Honig. In 2017 is het 150 jaar geleden dat de onderneming werd opgericht. Tijd voor een bedrijfsfilm.

 

BEDRIJFSGESCHIEDENIS IN EEN FILM

Tate & Lyle vroeg PastFuture om naar aanleiding van het 150-jarig bedrijfsjubileum een bedrijfsfilm te maken. Met aandacht voor de bedrijfsgeschiedenis, maar vooral het acce

150 years of Tate & Lyle - Making Food Extraordinary from PastFuture on Vimeo.

nt op het heden en de toekomst. Laat het proces zien, zet het licht op de bedrijfscultuur van Tate & Lyle en geef vooral de medewerkers de ruimte. 

Samen met filmer Ilya van Marle zijn we deze uitdaging aangegaan. Een korte film, bijna een reportage eigenlijk, vertelt het verhaal van deze unieke zetmeelfabriek in de Zaanstreek. De fabriek houdt het midden tussen een verboden stad, high tech foodproductie en sluip-door-kruip-door gebouwen, met maar één doel: zoveel mogelijk maïszetmeel produceren.

BEDRIJFSFILM VOOR DE TOEKOMST
Tate & Lyle gebruikt de film voor interne doeleinden. Ook is er een korte versie gemaakt die extern wordt gebruikt. Belangrijk bij dit soort producties is dat de bedrijfsgeschiedenis betekenis krijgt voor het heden en de toekomst. Kijkers van de film krijgen dan behalve een idee van de corporate story van Tate & Lyle, tevens een beeld of het bedrijf een interessante partij is om mee samen te werken, of voor een sollicitant, of het prettig werken is bij het bedrijf.

KARAKTER VAN BEDRIJFSFILM
PastFuture staat voor bedrijfsfilms met inhoud en menselijke warmte. In de bedrijfsfilm van Tate & Lyle komen beide duidelijk terug. Inhoudelijk verloopt de film losjes het productieproces, terwijl tegelijkertijd een wandeling door de geschiedenis wordt gemaakt. Allereerst vertelt de gepensioneerde over zijn tijd bij Tate & Lyle, waarna een Spaanse immigrant vertelt hoe hij in Nederland is gekomen en welk werk hij vroeger deed en nu doet. We laten dan de geschiedenis achter ons en gaan letterlijk de fabriek in. Uiteindelijk eindigen we in het laboratorium dat op de achtergrond het hele productieproces begeleidt en uiteindelijk bepaalt of een lading klaar is voor de klanten van Tate & Lyle. 

Wil je meer weten over het maken van een bedrijfsfilm? Neem contact op met Pieter van Gent op 06 41370216. 

© 2024 PastFuture